Cilinders honen

Cilinders honen: wat houdt het in?

Het honen van cilinders is een essentiële verspaningstechniek die in tal van sectoren van toepassing is. Het gaat om een methode waarbij men kleine, gelijkmatige krassen in de wanden van metalen cilinders maakt door middel van een zogenaamde hoonruimer of hoonballetjes.

Wat is het resultaat dat deze behandelingsmethode? De cilinders in kwestie zijn beter geschikt voor toepassing in onder andere de hydrauliek, scheepvaart en machinebouw omdat de gemaakte krasjes ervoor zorgt dat motorolie – voor de aandrijving van machines – beter blijft hangen. Op die manier is de wand van de cilinders optimaal afgedicht tegen verbrandingsgassen, die onvermijdelijk aanwezig zijn bij het gebruik van machines en motoren.

Cilinders honen op industrieel niveau en grote schaal is een werk waar de aanpak van een professionele onmisbaar bij is. Surface Solutions is als expert op dit gebied bedreven in het nauwkeurig honen van cilinders in uiteenlopende situaties. Hieronder leest u daar meer over!

Wat kan Surface Solutions voor u doen?

Surface Solution is als specialist in het honen van cilinders dé aangewezen expert om dergelijke werkzaamheden uit te voeren. Bij het honen van elementen is het vooral belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van het werkstuk. Bij Surface Solutions helpen wij u bij het behandelen van cilinders met de volgende afmetingen:

– Diameter: minimaal 80 mm tot maximaal 850 mm

– Lengte van het werkstuk: 300 mm tot maximaal 10.000 mm

Deze afmetingen maken het mogelijk om gehoonde cilinders in verschillende situaties te gebruiken:

  • Hydrauliek
  • Scheepvaart
  • Machinebouw
  • Mijnbouw

De meerwaarde van Surface Solutions

Surface Solutions kenmerkt zich als professioneel bedrijf op het gebied van oppervlaktebehandeling, met een focus op veiligheid en een snel leveringstijd van projecten. Dankzij jarenlange ervaring én het inzetten van de juiste vakmensen op plaats waar die nodig zijn, bent u zeker van een complete ontzorging van de oppervlaktebehandeling van uw werkstukken.

Hieronder enkele van de belangrijkste troeven van Surface Solutions:

  1. Resultaatgericht werken

Door middel van een doelgerichte, efficiënte samenwerking met anderen binnen én buiten ons bedrijf bereiken wij snel de gewenste resultaten. Het gevolg is dat onze klanten en medewerkers altijd tevreden zijn. Het is ook deze aanpak die ervoor zorgt dat we altijd vooruit denken en ambitieus zijn.

  1. Oog voor duurzaamheid

Daarbij beseffen we bij Surface Solutions het belang van een langetermijnvisie en dat houdt in dat we toekomstgericht denken. Niet alleen als het gaat om het realiseren van projecten maar ook op het vlak van mens, maatschappij en milieu.

  1. Een productieve manier van samenwerken

Surface Solutions behandelt elk project vanuit éénzelfde standpunt, namelijk de kernwaarde dat respect voor collega’s en medewerkers essentieel is. Dit maakt het mogelijk om méér succes te bereiken, zowel binnen als buiten de onderneming.

  1. Innoveren is de boodschap

De wereld van de metaalbewerking en oppervlaktebehandeling staat, net zoals elke andere sector, niet stil. Daarom legt Surface Solutions de nadruk op het continu verbeteren en bijschaven van de aanpak én dus de prestaties. Die vernieuwingen vertalen zich dan ook in de best mogelijke resultaten en meetbare voordelen voor klanten en vormen een onmisbare factor bij het succes van onze onderneming.

Neem contact op met Surface Solutions voor méér info over cilinders honen

Op zoek naar de beste oppervlaktebehandeling voor uw onderneming of project? Cilinders honen is een onmisbare stap bij het gebruiksklaar maken van metalen cilinders in tal van toepassingen. Wilt u meer info over de mogelijkheden van Surface Solutions en wat wij voor u kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Share This