Gritstralen en zandstralen

Waarom Surface Solutions?

Resultaatgericht
Duurzaam
Samenwerken
Vernieuwend

Zand- en gritstralen op elke gewenste ruwheid

Iedereen heeft wel eens gehoord van gritstralen of zandstralen. Hoe het in de praktijk werkt, is echter niet bij een ieder bekend. Het proces bestaat uit het reinigen en wijzigen van de vorm van stalen elementen.

Waarom zand- en gritstralen?

Zandstralen wordt toegepast wanneer stalen elementen een specifieke vorm moeten krijgen of ontdaan moeten worden van roest of andere onzuiverheden. Het is een methode die het mogelijk maakt om stalen elementen met zeer goede schurende eigenschappen te reinigen en van vorm te veranderen. De luchtstroom is hierbij erg belangrijk. Na het stralen is het staal gepolijst, glad en geschikt voor verdere verwerking.

Het op deze manier vervaardigde materiaal kan worden beschermd tegen corrosie en een verfbeurt ondergaan. Hiervoor hebt u echter niet alleen een goede specialist, schuurmiddelen, maar ook een kwalitatief goede straalmachine nodig. Meestal zijn er vier basistypen van dit type apparatuur. Er zijn ook gespecialiseerde modellen en straalkamers die worden gebruikt voor het bewerken van bijvoorbeeld ruimtelijke details.

Welke afmetingen kan Surface Solutions behandelen?

Zand wordt het meest gebruikt om te gritstralen. In sommige gevallen worden ook andere schuurmiddelen gebruikt, zoals versnipperd glas, metaal, ijs en zelfs de schalen van bijvoorbeeld noten. Welk materiaal wordt gekozen, hangt vooral af van het doel dat u wilt bereiken. Een professional in gritstralen weet met welk materiaal hij beter presteert.

Bedrijven met professioneel personeel en erkend materieel kunnen nauwkeurig en veilig zandstralen. Bij Surface Solutions kunt u vertrouwen op mensen met uitgebreide ervaring in de branche. Wij kunnen voor u op elke gewenste ruwheid gritstralen. Surface Solutions kan de volgende afmetingen behandelen:

 • Ø: minimaal 100 mm tot maximaal 850 mm
 • Lengte: minimaal 300 mm tot maximaal 5000 mm

Resultaat zandstralen en gritstralen

Het resultaat van zandstralen is afhankelijk van verschillende factoren. De ervaring van een persoon die metaalbewerking uitvoert is zeker belangrijk, maar niet de enige voorwaarde. Het type, de vorm en de kwaliteit van het schuurmiddel, evenals de luchtdruk, de spuithoek en de afstand van het mondstuk tot het staalmateriaal zijn ook van grote invloed. Momenteel worden steeds nieuwere straalmethoden ontwikkeld om de beste resultaten te behalen.

Surface Solutions: hét adres voor gritstralen en zandstralen

Het proces van zandstralen kan op twee manieren worden uitgevoerd: nat en droog. De eerste optie is absoluut veiliger omdat het stof in de lucht minimaliseert. Dit is vooral belangrijk voor degene die straalt. Het is daarom noodzakelijk om het veiligste schuurmiddel te kiezen, dat ook het beste kan worden geselecteerd voor een specifieke implementatie.

Wij dragen veiligheid hoog in ons vaandel. Dit is een essentiele vereiste om het zandstraalproces optimaal te kunnen uitvoeren zonder de gezondheid van anderen in gevaar te brengen. Daar zijn we ons terdege van bewust. Daarom worden ook de schuurmiddelen zodanig gekozen dat het proces zowel veilig als effectief is.

Waarom onze klanten voor Surface Solutions kiezen

 • Is dé specialist op het gebied van gritstralen;
 • Werkt resultaatgericht met anderen binnen én buiten de organisatie met het oog op een grotere klanttevredenheid;
 • Biedt u continuïteit en duurzaamheid, daarbij rekening houdende met mens, milieu en maatschappij.
 • probeert voortdurend te innoveren ten voordele van alle klanten.

Volledige ontzorging bij zand- en gritstralen in diverse branches

Ook nauwkeurigheid is van belang, vooral als het gaat om het verwijderen van verf of roest. De combinatie van kennis, ervaring en goed geselecteerde apparatuur zal ongetwijfeld precies de resultaten opleveren die u nodig hebt.

Surface Solutions garandeert de veiligheid van uw product en levert topkwaliteit tegen snelle levertijden. Wij hebben de juiste mensen op de juiste plek om u volledig te kunnen ontzorgen. Surface Solutions levert kwaliteitswerk in deze branches:

 • Folie
 • Hydrauliek
 • Machinebouw
 • Mijnbouw
 • Offshore
 • Papierindustrie
 • Scheepvaart

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen (FAQ) over zand- en gritstralen

Gritstralen is een oppervlaktebehandelingsproces waarbij kleine schurende deeltjes, zoals grit of zand, met hoge snelheid op een oppervlak worden gespoten om verf, roest, corrosie of andere ongewenste materialen te verwijderen. Het is een effectieve methode voor het reinigen en voorbereiden van verschillende oppervlakken.

Gritstralen wordt gebruikt voor het reinigen, ontroesten en voorbereiden van diverse oppervlakken, zoals metalen, beton, hout en steen. Het wordt vaak toegepast in industrieën zoals scheepsbouw, metaalbewerking, constructie en restauratie.

Enkele voordelen van gritstralen zijn:

 • Grondige reiniging van oppervlakken.
 • Verwijdert corrosie en roest effectief.
 • Bereidt oppervlakken voor op coatings en verf.
 • Kan worden toegepast op verschillende materialen.
 • Milieuvriendelijk, omdat het gebruik van chemicaliën tot een minimum wordt beperkt.

Gritstralen is geschikt voor diverse oppervlakken, waaronder staal, aluminium, beton, metselwerk, hout en meer. Het kan worden toegepast op zowel grote industriële structuren als kleinere voorwerpen.

Bij gritstralen als oppervlaktebehandeling wordt een compressor gebruikt om perslucht te leveren, waarmee het grit of zand op hoge snelheid op het oppervlak wordt gespoten. De impact van de deeltjes verwijdert onzuiverheden en bereidt het oppervlak voor op verdere behandelingen.

De kosten van gritstralen variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van het oppervlak, het type grit dat wordt gebruikt en de complexiteit van het project. Neem voor specifieke vragen of projecten contact op met ons.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Share This