Professioneel polijsten van metaal

polijsten

De ins and outs van metaal polijsten

Om de perfecte glans te verkrijgen bij een bepaald metalen oppervlak, is het noodzakelijk om het metaal te polijsten. Bij het polijsten van metaal worden eventuele krassen, onzuiverheden of scherpe randen en ruwheid van het oppervlak verwijderd. Het resultaat is een glad, egaal oppervlak dat glanst als een spiegel. Metaal polijsten is een bewerking die vaak toegepast wordt in de metaalsector, bijvoorbeeld bij het maken van auto-onderdelen. Het verwijderen van ruwe oppervlakken is namelijk een cruciale stap in het productieproces. Te ruwe oppervlakken kunnen zorgen voor een grotere wrijving, wat nadelig kan zijn voor de werking van sommige onderdelen. Daarnaast wordt de kans op roesten ook verkleind door het metaal te polijsten. Onzuiverheden zijn namelijk de plaatsen bij uitstek waar water in kan blijven staan. Door het polijsten worden deze onzuiverheden verwijderd en krijgt water geen kans meer om het metaal aan te tasten. Bij het polijstproces wordt er in stappen gewerkt. Allereerst wordt het metaal gereinigd en ontvet. Daarna begint het schuurproces: men start met grof schuren, maar na verloop van tijd wordt er gewerkt met een fijner schuurmateriaal. Op die manier wordt het oppervlak steeds gladder en glanzender gemaakt. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een speciale polijstschijf of polijstmachine, maar soms wordt ook een boormachine gebruikt. 

De troeven van Surface Solutions

 Bent u op zoek naar een expert op het gebied van metaal polijsten? Zoek dan niet verder, want Surface Solutions is het bedrijf dat u zoekt. Wij hebben al vele jaren ervaring op het gebied van allerlei oppervlaktebehandelingen, waaronder het polijsten van metaal. Kwaliteitsvol en resultaatgericht werk dragen we hoog in het vaandel: voor ons is het belangrijk dat zowel de klant als wijzelf tevreden zijn van het werk. Daarnaast behoort een goede verstandhouding en communicatie met de klant tot een van onze prioriteiten. Wij luisteren met veel plezier naar uw noden en wensen, en houden hier dan ook rekening mee in de mate van het mogelijke. We zijn ook steeds op zoek naar manieren om onze service en onze producten te vernieuwen. Stilstaan is achteruitgaan, en in een continu veranderende wereld willen wij onze uiterste best doen om innovatief te zijn. We willen namelijk steeds het onderste uit de kan halen om onze klanten tevreden te stellen. Bij al deze vernieuwingen houden we ook altijd het woord duurzaamheid in ons achterhoofd. We proberen ons steentje bij te dragen aan een duurzame, groenere wereld. Bij Surface Solutions is teamwork een centraal gegeven. Onze werknemers zijn stuk voor stuk gedreven, ambitieus en hardwerkend. Ze stellen alles in het werk om samen elke klus tot een succesvol einde te brengen.

Dit alles maakt van Surface Solutions een pionier op het vlak van metaal polijsten!

Metaal polijsten, dat is een geknipte klus voor Surface Solutions

Surface Solutions kan voor u metaal polijsten met de volgende afmetingen: diameter: min. 10 mm tot max. 900 mm. Lengte: min. 10 mm tot max. 19000 mm. Gewicht: max. 40 ton. Heeft u nog verdere vragen over onze diensten, of wenst u een offerte aan te vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. We staan steeds klaar om een antwoord te geven op al uw vragen. Neem ook zeker eens een kijkje op onze website. U vindt er een overzicht van al onze diensten en u kan via dit kanaal ook contact opnemen met ons. Wij hopen alvast u van dienst te mogen zijn bij uw volgend project! 

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Share This